ONZE DISTRIBUTEURS

IBeton richt zich op handelaars en groothandelaars in bouwmaterialen. Daarom hebben wij verdelers over heel België. Particulieren en aannemers kunnen ons altijd contacteren, wij verwijzen ze vervolgens graag door naar de dichtstbijzijnde distributeur van onze producten. Deze distributeurs helpen jou met plezier verder om een correcte offerte op te maken voor de gewenste materialen.

LEVERING EN PLAATSING VAN PUTTEN

Plaatsings­voorschriften

De betonnen putten worden bij middel van een aangepaste vrachtwagen naar de werf getransporteerd.

De kettingen voor de plaatsing moeten een minimum lengte hebben van 2,5m.

Met een aan de belasting aangepaste werfkraan wordt de betonnen put zonder schokken op de bouwputbodem geplaatst.

Onmiddellijk na de plaatsing dient de bouwput rondom de betonnen put tot de gewenste hoogte aangevuld te worden met een goede, machinaal te verdichten aanvulgrond.

Aandachtspunt bij de bezink- en infiltratieputten: rond de put aanvullen met grind zodat de correcte werking niet wordt belemmerd.

Gedeeltelijke opvulling van de betonnen put is noodzakelijk om bij hoge grondwaterstand opdrijven te voorkomen.

Een betonnen put die met water gevuld wordt vooraleer de grondaanvulling is aangebracht, kan om statische redenen gaan scheuren of zelfs openbarsten. Vul dus nooit een betonnen put met water, zelfs niet tot op halve hoogte, zolang de volledige grondaanvulling rondom de put niet is gebeurd.

Bij slechte ondergrond is het aan te raden om eerst een bodemlaag stabilisé of droog beton te voorzien.

Aansluitingen moeten steeds voorzien worden onder de dekplaat, niet in het putdeksel of eventueel opzetstuk. De regenwaterputten zijn waterdicht tot onder het niveau van de dekplaat.

HEB JE EEN SPECIFIEKE VRAAG?

Neem contact op